Kuulumisia

6.1.2019 Espanjassa vietetään Dia de reyes juhlaa, jossa juhlistetaan kolmen tietäjän saapumista.  Kolme tietäjää tuovat silloin lapsille joululahjat ja tätä edeltävänä päivänä (5.1.) on suuria kulkueita ympäri Espanjaa. Täällä Granadassa kulkue on Espanjan vanhin ja suurin, kulkueen ohiajo kesti yli tunnin. Kulkue oli todella näyttävä ja sitä varten oli varattu 16 000 kiloa karkkia. Kulkue huipentua Plaza de Carmeniin, jossa tietäjät toivottivat kaikille hyvää joulua. Plaza de Carmenilla oli myös upeat ilotulitukset ja talven tuntua tuotiin tekolumella.


 



Olemme olleet jälleen kerran yhteydessä työnantajaamme koskien työtehtäviä ja työtunteja.  Työsopimuksessamme on vielä tehtäviä, joita emme ole päässeet harjoittelemaan. Ilmoitimme myös työnantajallemme, että työharjoittelumme tulisi kokonaisuudessa kestää 480 tuntia, joten noin viikko tulisi olla vapaa-aikaa harjoittelun lopussa. Tästä asiasta tuli hieman eri mielisyyksiä ja työnantajamme otti yhteyttä Spain Intershipiin, jonka kautta yritimme sopia asiaa. Työnantajamme mukaan on vaikeaa toteuttaa meillä kaikkia työtehtäviä, sillä emme puhu lainkaan espanjaa. Työtehtäviimme kuului myös ruokalista-ja annossuunnittelu, joka oli myös vaikeaa toteuttaa, sillä hotellissamme ei ole ravintolaa. Työantajamme oli kuitenkin tietoinen ennen sopimuksen kirjoittamista, ettemme puhu espanjaa ja hänellä oli mahdollisuus muokata sopimuksen työtehtäviä niin, että ne pystyttäisiin toteuttamaan. Keskustelimme asiasta ja saimme meille kuuluvat vapaa päivät ja yritämme hotellilla ja hostellilla soveltaa työtehtäviä niin, että puuttuvia työtehtäviä tulisi harjoiteltua. Toimitimme myös esimiehillemme listan työtehtävistä, joita haluaisimme tehdä.

Hostelliin ja hotelliin on myös viimeaikoina saapunut uusia harjoittelijoita, vaikkakin toinen heistä lähti takaisin kotimaahansa jo toisen päivän jälkeen erimielisyyksistä johtuen. Ensiviikolla on taas odotettavissa uusia harjoittelijoita.

Olemme myös pyrkineet matkustelemaan muissa kaupungeissa Espanjassa. Olemme vierailleet muun muassa Sevillassa, Fuengirolassa, Malagassa, Motrillissa sekä Córdobassa. Olemme tosin joutuneet tekemään matkamme yksin, koska yhteisiä vapaapäiviä ei ole ollut vielä.

Kävimme yksi ilta katsomassa espanjalaista tanssia flamencoa sacromonten romaniluolissa. Paikka oli todella intiimi ja luolan seinistä näki, että ne olivat todella vanhoja. Flamenco-näytös oli todella mielenkiintoinen, sillä emme ole nähneet missään muualla vastaavaa. Flamenco esitys koostui kitaran soitosta, tarinoita kertovista lauluista ja todella taidokkaasti tanssivista tanssijoista.

Flamenco on Andalusiassa kehittynyt espanjalainen tanssi, jonka ovat kehittäneet Andalusian romanit. Flamenco on jo kehitetty 1400-luvulla ja flamenco-esitys yleensä koostuu muutamasta soittajasta, jotka soittavat yleensä rumpuja tai kitaraa, laulajasta ja tanssijoista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Buen año nuevo 2019!

Tutustumista respassa työskentelyyn ja pikkujoulut