Kuulumisia

Harjoittelua ja elämää Granadassa on nyt takana reilu kuukausi. Työtehtäviin kuluneella viikolla ei ole tullut muutoksia.

Alhambra
 
Vapaa-ajalla olemme kierrelleet paljon paikallisia nähtävyyksiä ja tutuiksi ovat tulleet muun muassa  katedraali, lukuisat vanhat rakennukset Granadan vanhassa kaupungissa, upeat puistot ja näköalapaikat vuorten rinteillä, olemme käyneet useasti myös yhdessä Euroopan suurimmassa ostoskeskuksessa Nevada Shopping centerissä.

                                                                
        Granadan joulunavaus
                                                         
        Katedraali

   Katedraali

Basílica de San Juan de Dios 
 

Granada on noin 240 tuhannen asukkaan kaupunki Sierra Nevada vuoriston kupeessa. Kaupunki ei ole aivan tyypillinen espanjalainen kaupunki, vaan on saanut paljon vaikutteita Arabeilta ja Romaneilta. Granadassa on muun muassa paljon arabialaisia kylpylöitä (Hammam) ja romanialais-vaikutteinen Albayzin-kaupunginosa. Flamenco-tanssi on myös vahva osa kaupungin kulttuuria. Granadassa on myös Espanjan tunnetuin yliopisto Universidad de Granada, jossa opiskelee yli 80 000 ihmistä.




 
 Ravintolat ovat myös tulleet tutuiksi ja Granadassa vallitseekin aivan ihana tapas-kulttuuri. Juoman tilattua pöytään tuodaan melkein joka paikassa ilmainen tapas, joka voi olla esimerkiksi oliiveja, leipää, suolakeksejä ja juustoa, lihaa ja perunaa tai vaikka paikallisten tortillaa, joka on perunasta valmistettua piirakkaa. Granadassa suositaan tinto de verano-juomaa eli punaviinistä valmistettua sangriaa.

 
 
Espanjalainen kulttuuri näkyy myös työpaikoillamme. Suomessa olemme tottuneet siihen, että esimerkiksi ruoka ja kahvitauot pidetään noin 15 minuutissa, kun hotellilla ja hostellilla tauot voivat venyä jopa tuntiin. Työntekijöiden päivästä iso osa menee kuulumisien vaihtamiseen, jolloin työnteko lakkautuu täysin. Olemmekin saaneet osaksemme paljon kehuja siitä, kuinka nopeasti hoidamme työnteon verrattavissa muihin työntekijöihin.
Hostellilla asiakkaiden kanssa kommunikointi sujuu paremmin englanniksi, sillä suurin osa asukkaista ovat nuoria ja ympäri maailmaa. Hotellilla taas puolestaan yöpyy enimmäkseen vanhempia espanjalaisia asiakkaita, jotka eivät puhu englantia lainkaan. Vastaan on tullut myös todella paljon asiakkaita, jotka puhuvat englantia, mutta periaatteesta eivät halua käyttää sitä kommunikoimiseen, koska olemme Espanjassa.
 
 Olemme myös tutustuneet muutamiin hostellin asukkaisiin ja kävimme heidän kanssaan katsomassa Granadan yöelämää.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Buen año nuevo 2019!

Kuulumisia

Tutustumista respassa työskentelyyn ja pikkujoulut